Džeferson se vratio u NBA – kao sudija!

NBA 13. jul 20220:30 > 0:55
Podeli:
Ričard Džeferson
Icon20100414356 via Guliver

Američki košarkaš Ričard Džeferson završio je sa profesionalnom igračkom karijerom 2018. godine, a otad je aktivan kao komentator košarkaških zbivanja u medijima. Međutim, odnedavno započeo je novi angažman u svetu košarke – debitovao je kao sudija na meču Letnje NBA lige.

U duelu koji su u noći između ponedeljka i utorka po srednjoevropskom vremenu odigrali Njujork Niksi i Portland Trejl Blejzersi, Džeferson je imao priliku da deli pravdu tokom druge četvrtine.

NBA:

„Nisam želeo da radim ovo, ali NBA me je upitala da li bih bio zainteresovan. Gajim veliko poštovanje prema sudijama i znam koliko su oni značajni za naš sport. Uvek sam se prema njima i ophodio u tom maniru“, izjavio je povodom novog posla Ričard Džeferson.

Brižni statističari zabeležili su podatak da je tokom 17 godina duge NBA karijere Džeferson napravio 2.637 ličnih grešaka, 45 tehničkih, a dvaput je i izbačen sa NBA parketa.

Tokom svog sudijskog debija imao je i problema, a jednu njegovu odluku o autu je drugi arbitar bio prinuđen da poništi.

I dalje nije poznato da li će Džeferson i u budućnosti dobijati priliku da sudi na NBA utakmicama.

Džeferson (42) je u NBA draftovan 2001. godine – igrao je za Nju Džersi Netse, Milvoki, San Antonio, Golden Stejt, Jutu, Dalas, Klivlend i Denver. Sa Kavalirsima je bio i šampion 2016. godine, iako je njegova uloga bila epizodna u poznoj fazi karijere.

Komentari

Vaš komentar