Džejms: Živimo u dve Amerike

NBA 8. jan. 202111:59 > 12:033 komentara
Podeli:
Robert Hanashiro-USA TODAY Sports

Nije Lebron Džejms mnogo govorio o porazu koji su Lejkersi doživeli od San Antonija 118:109 u NBA šampionatu. Jedan od najboljih košarkaša svih vremena imao je 27 poena, šest skokova i 12 asistencija, ali je najviše pričao o trenutnoj političkoj situaciji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Iskreno nekoliko prethodnih dana su bili veoma teški za sve nas koji pripadamo tamnoputoj zajednici u Sjedinjenim Državama. Videli ste da policajac koji je upucao Džejkoba Blejka u Viskonsinu neće biti krivično gonjen, iako je Blejks ostao invalid“, rekao je Džejms.

povezane vesti

Vlasnik četiri šampionska prstena posebno su osvrnuo na dešavanja u Vašingtonu, odnosno upad pristalica Donalda Trampa u Kongres.

Mi živimo u dve Amerike. Pravi primer toga ste videli u Vašingtonu. Ko to ne razume i ne vidi treba da se vrati ne jedan ili dva, već deset koraka unazad. Zapitajte sebe da li mi ovakvu Ameriku želimo da ostavimo našim unucima. Mislim da je odgovor ne. Imam troje dece i gledali smo one sramne scene upada u Kongres. Samo se pitam šta bi bilo da su tamo upali tamnoputi ljudi. Mislim da svi znate odgovor“, u dahu je rekao ogorčeni Lebron.

Komentari

Vaš komentar