Embid bira: SAD ili Francuska?

NBA 26. jan 202316:38
Elsa/Getty Images

Centar Filadelfija Seventisiksersa Žoel Embid fantastično igra prethodnih godina – bio je najbolji strelac prethodne NBA sezone. Međutim, i dalje nije ostavio dublji trag u reprezentativnoj košarci, a po svemu sudeći u njoj neće prestavljati rodni Kamerun.

Ovaj 28-godišnjak iz Jaundea dao je intervju za francuski „L’Ekip“ u kojem je rekao da ne žuri sa donošenjem odluke za koji će državni tim nastupati u narednom periodu.

Povezano:

Trenutno ima državljanstva SAD i Francuske, tako da bi mogao da nastupi za bilo koju od te dve države koje imaju velike ambicije u reprezentativnoj košarci, pre svega na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

„Često mi postavljaju pitanje za koga ću igrati. Sada sam koncentrisan na NBA jer imam dobru priliku da postanem šampion sa Siksersima. Moram da budem 100 odsto u tome. Posle toga ću razmišljati o međunarodnoj košarci. U svakom slučaju, dobro je što imam francusko državljanstvo“, kazao je Žoel Embid.

U 2023. godini na programu je Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

„Bili bi lepo posle titule u NBA osvojiti Svetsko prvenstvo ili olimpijsko zlato. Ali ne znam šta će se dogoditi jer je moguće da posle NBA sezone budem veoma umoran. Zavisiće i od mog tela.“

Komentari

Vaš komentar