Embid: Čestitke Jokiću, sada mi je svejedno za MVP

NBA 11. maj. 202211:551 komentar
Podeli:
AP Photo/Matt Slocum via Guliver image

Nikola Jokić će opet biti MVP NBA lige i to je poznato od ponedeljka. U utorak su novinari prvi put imali priliku da pričaju sa Džoelom Embidom o tome s obzirom na to da je njegova Filadelfija igrala sa Majamijem u polufinlanoj seriji plej-ofa.

Filadelfija je doživela poraz od čak 35 razlike na Floridi i moraće da dobije šestu utakmicu da bi ostala u konkurenciji za prolaz dalje. To će sada biti glavni cilj lideru tima Džoelu Embidu koji kaže da je i ranije znao da neće biti MVP.

VESTI IZ NBA

„Čak i dve nedelje pred kraj ligaškog dela sezone sam znao. Čestitke Nikoli, zaslužio je. Imao je sjajnu sezonu, nije bilo ispravnog ili pogrešnog rešenja. Bilo je mnogo kandidata, Janis, Devin Buker, koji su u najboljim ekipama u ligi. Svake godine je kako vi novinari odlučite. Nisam ljut. Dve godine sam već u prilici da budem MVP ali se nije desilo. Prošle godine sam vodio kampanju za to, ove godine sam samo odgovarao na pitanja kada ste me pitali. Pitam se šta još treba da uradim, ali za mene u ovom trenutku mi je sada svejedno“, rekao je Džoel Embid.

On je ove sezone ubacivao prosečno 30,6 poena po meču uz 11,7 skokova. Za razliku od Jokića Embid je i dalje u konkurenciji da bude šampion, ali prvo će Siksersi morati da opstanu u seriji protiv Majamija gde je 3-2 za Hit.

„Sada se radi o fokusu, nije da do sada nisam bio fokusiran na širu sliku, ali znate… Sada je zaista vreme da svu energiju stavim u širu sliku, a to je da osvojim titulu“, dodaje Embid.

Komentari

Vaš komentar