Embid krivi Simonsa, ni Rivers baš ne veruje (više) u Bena

NBA 21. jun 202111:07 > 11:1412 komentara
Podeli:
Simons Embid
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Centar Filadelfija Seventisiksersa Džoel Embid posredno je okrivio saigrača Bena Simonsa za poraz od Atlante 103:96 u majstorici serije druge runde plej-ofa istočne konferencije NBA lige.

Centar Filadelfija Seventisiksersa Džoel Embid posredno je okrivio saigrača Bena Simonsa za poraz od Atlante 103:96 u majstorici serije druge runde plej-ofa istočne konferencije NBA lige.

NBA plej-of:

U poslednjoj četvrtini, pri zaostatku 88:86, Simons je propustio čisto zakucavanje i umesto toga dodao loptu Tajbulu, koji je fauliran i pogodio je jedno od dva bacanja.

„Biću iskren, mislim da je ključno bilo – ne znam kako da ovo kažem – kada smo imali otvoren šut i na kraju smo dali samo jedno bacanje. Oni su poentirali na drugoj strani, onda mi nismo imali dobar posed, da bi Tre potom pogodio trojku. Posle toga je na meni, izgubio sam loptu, probao sam da nešto pokrenem“, rekao je Embid.

Australijanac u celoj seriji nije nikakav faktor u napadu, a kako je objasnio svoju odluku da ne zakuca, pročitajte OVDE.

Na pitanje da li bi voleo da Siksersi ponovo pokušaju u istom sastavu, Embid je odgovorio:

„To je nezgodno pitanje, mislim da ovo nije vreme da govorimo o tome. Imali smo sjajnu grupu momaka, na terenu i van njega, volim ih sve. I dalje verujem da bismo imali priliku za titulu da sam bio na 100 posto. Uradio sam sve što je bilo moguće, s obzirom na okolnosti“.

Embid se posle sedmog meča požalio i na suđenje, rekao da mu se u poslednje tri utakmice skoro ništa nije sviralo.

„Uprkos tome, mogli smo da pobedimo. Dao sam sve od sebe“.

Pitanje je hoće li Simons ostati u Siksersima, pitanje je može li i Filadelfija da dobije nešto zadovoljavajuće za njega, a ni trener Dok Rivers nije bio baš pun poverenja u svog pleja. Na pitanje da li je Simons čovek koji može da bude plejmejker šampionskog tima, Rivers je odgovorio:

„U ovom trenutku ne znam odgovor na to pitanje“.

 

Komentari

Vaš komentar