Embid: Nije to više onaj Harden koga smo očekivali

NBA 13. maj. 20229:348 komentara
Podeli:
Džeol Embid, Džejms Harden, Filadelfija
REUTERS/Bill Streicher-USA TODAY Sports

Košarkaši Filadelfije nisu uspeli da se plasiraju u finale Istočne konferencije NBA lige, a Džeol Embid smatra da Džejms Harden više ne prikazuje partije kao nekada.

Brada je tokom sezone iz Bruklina došao u Sikserse kako bi ekipi pomogao u borbi za šampionsku titulu, međutim, u poslednjem meču polufinalne serije protiv Majamija (99:90) postigao je samo 11 poena i u velikoj meri „pomogao“ timu sa Floride sa seriju završi rezultatom 4-2.

Povezane vesti

„Siguran sam da su svi očekivali da će, kada smo ga dobili, videti onog Džejmsa Hardena koji je bio u Hjustonu, ali on nije isti. Sada je više plejmejker,“ rekao je Embid, koji je izgubio i MVP trku sa Nikolom Jokićem.

„Mislim da bi Harden mogao da igra agresivnije. Isto se može reći i za našu ekipu u celini.“

Kako sada stvari stoje Harden će aktivirati opciju igrača i ostati u u Filadelfiji u poslednjoj godini ugovora vrednog 47,4 milona dolara. Ol-star košarkaš će od 10. avgusta moći da potpiše četvorogodišnji ugovor sa Siksersima od 222,8 miliona dolara.

„Ostaću ovde i učiniti sve kako bi tim nastavio da raste, kako bismo bili sve bolji i borili se na najvišem nivou,“ kaže Harden.

Majami će se u finalu Istoka sastati sa Milvokijem ili Bostonom. Baksi vode 3-2.

Komentari

Vaš komentar