Embid: Teško mi je posle korone, noge i kondicija su problem

NBA 2. dec. 202114:042 komentara
Podeli:
Bob DeChiara-USA TODAY Sports

Filadelfija je solidno počela novu NBA sezonu. Iz prvih deset utakmica su Siksersi imali skor 8-2, ali je sve promenio Džoel Embid i momenat kada se zarazio koronavirusom.

Morao je da odsustvuje i povratak posle preležanog COVID-19 nije bio lak.

Nikad ne bih to koristio kao izgovor ali očigledno će mi trebati vremena da se vratim, posebno je problem u nogama i kondiciji. Ali radim naporno i napredujem„, rekao je Embid posle poraza od Bostona u sredu.

U tom meču je šutirao 3/17 iz igre. Pre toga je protiv Orlanda šutirao 4/16. Embida je možda istrošio i poraz od Minesote u subotu kada je dao 43 poena. To je bio prvi meč koji je igrao posle preležane korone.

Ne smem da igram kao u ove poslednje dve utakmice. Posebno kada se radi o šutevima. Ako me udvajaju onda neću imati lake koševe i moram da napravim poziciju za saigrače i moram da pogađam„.

Trener Dok Rivers kaže da ne zna šta da misli o Embidovoj formi po povratku na parket.

Svi koji imaju kovid… Ne znam šta da odgovorim. Neki momci se brzo vrate, mnogi imaju sjajan meč kada se vrata pa onda uđu u maglu. Džoel se definitivno muči. Moramo da ga forsiramo i da mu dozvolimo da se razigra„, kaže Rivers.

Inače i ranije su igrači pričali da je povratak posle preležanog kovida dosta problematičan. Tako je Džejson Tejtum imao dosta problema da pronađe svoju formu, a slično je sada sa Embidom.

Komentari

Vaš komentar