„Garantujem – Voriorsi žele šest titula, kao Džordan!“

NBA 23. jul 20228:591 komentar
Podeli:
Stefen Kari, Drejmond Grin, Klej Tompson
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Golden Stejt Voriorsi predvođeni Stefenom Karijem s pravom se smatraju jednim od najvećih košarkaških timova 21. veka, a osvojili su četiri titule u poslednjih osam godina. Međutim, prema rečima Majkla Tompsona, nekadašnjeg NBA košarkaša i oca Kleja Tompsona, „Ratnici“ ne planiraju da stanu dok ne dođu do istog broja titula koje su osvojili Čikago Bulsi pod vođstvom Majkla Džordana – šest.

Majkl Tompson (67) bio je prvi pik NBA drafta 1978. godine (biran ispred Lerija Birda), a u ligi je bio do 1991. godine.

NBA:

„Voriorsi se sigurno neće zadovoljiti četvrtom titulom. Njih predvode trojica velikih takmičara – Stef, Klej i Drej. Garantujem da na umu imaju i petu i šestu titulu“, kazao je Majkl Tompson, koji je sa Lejkersima osvojio i dve NBA titule.

„Oni to neće reći javno, ali oni sigurno razmišljaju o tome kako da dostignu Džordana i Pipena i njihovih šest titula. Što se tiče Bila Rasela i njegovih 11 prstenova, to možemo da zaboravimo. Mislim da je šest novi standard“, rekao je nekadašnji centar.

„Jezgro“ Voriorsa čine trojica igrača koje je tim draftovao i koji su zajedno od 2012. godine – u pitanju su Stefen Kari, Klej Tompson i Drejmond Grin. Prvaci su bili 2015, 2017, 2018. i 2022. godine.

Komentari

Vaš komentar