Grad Filadelfija doneo odluku: Embid je MVP?!

NBA 20. maj. 20229:085 komentara
Podeli:
Bob DeChiara-USA TODAY Sports

Srpski centar Nikola Jokić dobio je nagradu za najkorisnijeg igrača u NBA sezoni 2021/2022, a takav ishod glasanja razočarao je mnoge navijače Filadelfije, koji su se nadali da će trofej Morisa Podolofa dobiti najbolji igrač Seventisiksersa – Žoel Embid.

Ipak, gradsko veće grada Filadelfije „uskočilo je u pomoć“ 28-godišnjem kamerunskom košarkašu – donelo je rešenje po kojem je Embid proglašen za MVP „Most Valuable Philadelphian“, u prevodu „Najvredniji stanovnik Filadelfije“.

Povezano:

U tekstu ovog rešenja, zavedenog pod brojem 220428, a predloženog 12. maja (dan kada je Jokić zvanično dobio nagradu), do detalja je opisana Embidova karijera.

Objašnjava se zašto je Embid zaslužio ovo „alternativno“ MVP zvanje – od momenta kada je „otkriven“ kao tinejdžer u kampu koji je organizovao Luk Mba a Mute, preko studija na slavnom Kanzasu, do problema sa povredama u prvim NBA sezonama, pa sve do sjajnih igara u nedavno okončanoj sezoni.

Embid je u više navrata govorio da mu je žao što nije osvojio MVP priznanje, a ovaj grad iz savezne države Pensilvanija pokušao je na svoj način da mu olakša situaciju, naročito pošto je Siksese u drugoj rundi plej-ofa eliminisala ekipa Majami Hita.

Komentari

Vaš komentar