Hoće li Bogdan u Tokio? „Najluđa godina za mene“

NBA 4. jul. 20218:4825 komentara
Podeli:
Bogdan Bogdanović, Nejt Mekmilan
Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP

Bogdan Bogdanović je u noći između subote i nedelje završio NBA sezonu. Svi ljubitelji košarke u Srbiji su sada u nadi da će bek Atlante brzo doći u domovinu i da će biti na raspolaganju selektoru Igoru Kokoškovu, ali to je trenutno jednačina sa previše nepoznatih.

Prva stvar je da je Bogdan preiscrpljen jer je njegova Atlanta odigrala veoma veliki broj mečeva u plej-ofu, a za Bogija su posebno bile intenzivne poslednje utakmice kada je imao znatno veću ulogu zbog povrede Trea Janga. Bivši bek Partizana i Fenerbahčea je i sam imao povredu kolena tokom plej-ofa koja ga nije odvojila od terena, a uz to on sigurno ne želi da se priseća dela sezone koji je propustio zbog teške povrede.

Ipak u ovoj jednačini postoji i jedan poznat faktor. To je da je Bogdan uvek dolazio na okupljanja reprezentacije, da voli da igra za svoju zemlju, pa ne bi bilo čudno da baš kao i njegov prezimenjak Bojan krene put Balkana posle završetka NBA sezone.

Posle poslednjeg poraza u sezoni američki novinari nisu pitali Bogdanovića o Tokiju i Olimpijskim igrama, za koje doduše Srbija tek treba da se kvalifikuje.

Videli smo šta treba da dođeš dovde. Videli smo kako su utakmice teže, kako su dueli sve fizički naporniji. Veliko iskustvo za sve nas, mnogo uspona i padova ove godine i od sada će nam biti samo teže. Prvi put smo ovde, lakše je zbog toga jer ne znaš šta da očekuješ. Od sada će biti teže i bićemo spremni za to„, rekao je Bogdanović o tome šta je ekipa naučila ove sezone.

Bogi kaže da mu je završena sezona bila najteža u karijeri.

Najluđa godina u karjieri sigurno. Toliko misli, posebno na početku kada nisam znao gde ću završiti, gde će mi ići karijera, pa sam se povredio. Moje ime je bilo svuda zbog trejda. Ponosan sam što sam se vratio posle povrede i borio za mesto u timu. Izazovna godina za mene, srećan sam zbog onoga što sam uradio, ne zadovoljan ali sam srećan. Dokazao sam opet da kada se osećaš loše, kada si na zemlji nisko, ali nađeš način da se izboriš i ustaneš, nikada neću izgubiti sebe zbog toga. Uvek ću imati samopouzdanje i verujem da ću se vratiti„.

Komentari

Vaš komentar