Irving se oglasio: Nisam počinio nikakav zločin

NBA 14. okt 20219:25 > 9:3024 komentara
Kajri Irving
Guliver Image/AP Photo/Brandon Dill

Košarkaš Bruklin Netsa Kajri Irving saopštio je da je odlučio da ostane nevakcinisan, te je zamolio sve da poštuju njegovu odluku.

Iskusni plejmejker nije primio vakcinu portiv virusa korona, zbog čega ne može da trenira i igra sa ekipom Netsa.

Prema važećim pravilima, u Njujorku nije dopušten ulaz u halu bez dokaza o vakcinaciji, a Irving odbija da se vakciniše.

Prethodnih dana pisalo se koliko će novca košarkaš izgubiti i hoće li se ipak predomisliti. Na kraju je Irving odlučio da otkloni sve dileme, te se obratio javnosti putem društvenih mreža.

povezane vesti

„Ako me predstavljaju kao heroja ili negativca, greše. Nije mi to bila namera. Radi se o izboru onoga što je najbolje za vas. Mislite da želim da izgubim novac? Da zaista želim da odustanem od svog sna da osvojim prvenstvo? Da želim da se odreknem svog posla? Da želim da sedim kod kuće? Ne treba da se delimo, već da poštujemo svačiji izbor“, rekao je Irving i dodao:

„Svako ima pravo da radi ono za šta smatra da je za njega najbolje. Tužno je videti kako se svet deli zbog ove situacije. Ovo su luda vremena. Ja nisam antivakser. Radi se o onome što meni prija. Osećam se nesigurno i to je u radu. Znam posledice odluke koju donosim. Nisam nikoga povredio. Nisam počinio nikakav zločin.

Uz one sam koji su ostali bez posla zbog ovog pravila. Kao i uz one koji su odlučili da se vakvinišu i koji žele da budu sigurni. Ja podržavam i poštujem svačiju odluku.

Svestan sam finansijskih posledica koje ću trpeti, ali realnost je takva da moram da budem vakcinisan da bih bio u Njujorku, da bih bio sa timom. A ja sam odlučio da se ne vakcinišem i molim vas sve da poštujete taj izbor. Nastaviću da treniram, kako bih bio u formi i spreman da zaigram.

Ne povlačim se. Neću odustati od ove igre zbog obavezne vakcinacije ili zbog toga što ću ostati nevakcinisan“.

Komentari

Vaš komentar