Janis o Mobliju: Već me je pretekao, biće bolji od mene

Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Zvezda Milvokija Janis Adetokumbo istakao je da bi mladi košarkaš Klivlend Kavalirsa Ivan Mobli mogao da bude bolji od njega, kao i da ga prevaziđe u pojedinim statističkim aspektima.

Mobli je rođen 2001. godine i predviđa mu se blistava budućnost. U pojedinim intervjuima je isticao da ne voli poređenja, kao i da bi želeo da izgradi jedinstveni identitet.

Ipak, Janis ga uporedio sa sobom.

„On bi mogao da bude bolji od mene. Ne vidim zašto to ne bi mogao. Do njega je. Ja ću uvek pokušavati da napredujem. Svakog dana. Ali on ima sposobnost da bude veoma, veoma dobar igrač. Visok je, može dobro da se kreće, šutira dobro, jako je pametan. Kao što ste rekli, gleda ostale igrače, to je mnogo dobro za mladog košarkaša. Ako ovo bude shvatio ozbiljno, biće veliki igrač“, rekao je Adetokumbo.

Mobli prosečno beleži 14.5 poena po utakmici, uu 8.5 skokova, 2.4 asistencije i 1.4 blokadu. Šta bi moglo da mu pomogne da ostane na dobrom putu?

„Ja nisam u svojoj drugoj sezoni imao takve proseke, tako da je on već ispred mene. U njegovim je rukama sve. Ako ostane skroman, nastavi da vredno radi, fokusira se na igru i pokaže ljubav prema košarci biće stvarno dobar“, zaključio je Adetokumbo.

Komentari

Vaš komentar