Janis „zanesen trenutkom“: Hvala Džruu što mi je verovao

NBA 18. jul. 202110:17
Podeli:
Janis Adetokumbo
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Janis Adetokumbo zahvalio se na poverenju svom saigraču Džruu Holideju, posle pobede Milvoki Baksa nad Finiks Sansima sa 123:119 za 3-2 u velikom NBA finalu.

Ključni je bio posed Sansa na -1 na dvadesetak sekundi do kraja – Buker se zapetljao, a Holidej je ukrao živu loptu i nabacio alej-up za Adetokumba za 122:119.

*Nova drama, Janis i Baksi na korak do titule!

„Bila je to izuzetno značajna ukradena lopta. Napunili smo reket, Buker nije došao do svoje tačke, a Holidej mu je istrgao loptu. Mogao je da prenese loptu i da čeka da protekne što je više vremena, ali verovao mi je i poslao mi je neverovatno dodavanje. To je posed koji je odlučio utakmicu“, rekao je Adetokumbo, koji je nakratko bio i napustio konferenciju zbog grčeva, i dodao:

„Video sam Džruovu poziciju, počeo sam da sprintam i nikoga nije bilo oko mene. U početku nije želeo da mi doda loptu, ali pokazao sam mu da je baci. Verovao mi je i hvala mu na tome. Mogao je da pogreši u dodavanju i bila bi njegova krivica, trener bi rekao: ‘U takvoj situaciji treba da sačuvaš loptu’. Ali verovao mi je da ću poentirati i to mi mnogo govori. Rekao sam mu to posle utakmice“.

Janis je rekao da ne zna zašto je od Holideja tražio to dodavanje.

„Bio sam zanesen trenutkom, nisam se brinuo o vremenu, niti o publici, o bilo čemu. Nekada, kada je takva situacija, samo reaguješ“.

Adetokumbo je imao 32 poena (14-23 iz igre, 4-11 penali), 9 skokova i 6 asistencija.

„Moramo da uživamo u ovoj pobedi, ali i da znamo da posao nije gotov. Treba da ostanemo skromni i da razmišljamo samo o sadašnjem trenutku“, zaključio je grčki košarkaš.

Šesta utakmica igra se u Milvokiju, u utorak na sredu od 3.00 po srednjoevropskom vremenu.

Komentari

Vaš komentar