Janis: Želim i s Grčkom da ostvarim nešto veliko

NBA 23. jul. 202114:172 komentara
Podeli:
Janis Adetokumbo
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Janis Adetokumbo, prva zvezda Milvoki Baksa koji su osvojili NBA prsten, nada se da će u budućnosti imati uspeha i sa reprezentacijom Grčke.

Za seniorski tim, 26-godišnji Adetokumbo debitovao je 2015, ali značajnijih rezultata zasada nema.

Povezane vesti:

„Želim da osvojim nešto sa nacionalnim timom. Možda ne zlatnu medalju, ali želim nešto veliko sa Grčkom. Taj san još nisam ostvario. Osvojio sam NBA titulu i još neke stvari koje su u prošlosti. Nadam se da ću nastaviti da napredujem i da ćemo napraviti nešto veliko, da učinimo Grčku ponosnom“, kaže Adetokumbo.

U šestoj utakmici velikog finala, u kojem su Baksi dobili Sanse sa 4-2, Janis je šutirao bacanja 17-19, a šut mu je najveća slabost.

„Ubacio sam bacanja zato što ih vežbam na treninzima. Ubacio sam ih kada je bilo najvažnije. Nisam prestao da radim na penalima uprkos kritikama, one mi nisu važne“, rekao je Grk i dodao:

„Video sam da me neki na društvenim mrežama sada opisuju kao savršenog. Nisam savršen – pravim greške i učim iz njih svakoga dana. Pokušavam da se poboljšam kao igrač i kao osoba. Uz vredan rad i veru u sebe, mogu se postići velike stvari, to je ono što želim da dokažem svima“.

Komentari

Vaš komentar