Jokić: Biti uz Vilta je sjajno; Meloun: On se nikad ne umara

NBA 3. mar. 20219:52 > 10:001 komentar
Podeli:
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Srpski centar Nikola Jokić ne skriva zadovoljstvo posle ulaska u odabranu grupu igrača koji su ostvarili 50 i više trpl-dablova u istoriji NBA lige.

Džoker je predvodio Denver Nagetse do pobede protiv Milvoki Baksa upisao 37 poena (15/23 iz igre, 2/3 za tri), 11 asistencija i 10 skokova i na taj način postao deveti igrač u istoriji NBA lige sa 50 i više tripl-dablova, a tek drugi kada je reč o centrima. Prvi je legendarni Vilt Čemberlin.

Povezane vesti

To je lepo, naravno. To je nešto što će ostati iza mene jednog dana kao zaostavština. Kul je biti u grupi sa takvim imenima, posebno sa jednim od najvećih igrača svih vremena. Značajno dostignuće„, istakao je Jokić.

Kakav je uspeh napravio srpski igrač, svestan je i trener Nagetsa Majkl Meloun.

On ima tek 25 godina, što je neverovatno. Ostvario je 50 tripl-dablova, a uz to ima i 20 utakmica gde mu je nedostajao jedan skok ili jedna asistencija za tripl-dabl. To govori o njegovoj veličiti. On se jednostavno nikad ne umara„, rekao je Meloun.

Priliku da nastavi u istom ritmu, Jokić će imati petog marta, kada Denver gostuje Indijani. Ekipa iz Kolorada ima skor 20-15 i zauzima sedmo mesto na Zapadu.

Komentari

Vaš komentar