Jokić: Pešić i ja imamo plan!

NBA 12. maj. 202218:38 > 19:1318 komentara
Podeli:
Nikola Jokić
AP Photo/Michael Dwyer via Guliver

Nikola Jokić ponovo je drugu godinu zaredom izabran za najkorisnijeg igrača najbolje košarkaške lige na svetu NBA, što je bio povod da razgovara sa novinarima.

Predstavnike domaćih medija je najviše zanimalo da li će posle pauze nastupati za reprezentaciju Srbije.

„Pričao sam sa selektorom Svetislavom Pešićem. Imamo neki plan. Videćemo da li će to tako da bude. Videćemo još šta će se izdešavati. Ne mogu sada da dam odgovor, sačekaću još“, rekao je Jokić.

Na pitanje da li će njegova nagrada uticate na mlađe naraštaje, centar nije znao da pruži tačan odgovor.

„Ne znam koliko će uticati. Nisam ni siguran da mi sportisti toliko možemo da utičemo. Ne znam ni koliko deca često prate sport, možda će kada čuju da je neko iz njihovog grada osvojio nešto da izađu napolju da rade nešto drugo što nije na telefonu“.

Sa dva MVP priznanja nalazi se na listi sa igračima poput Lerija Birda i Vilta Čembrlejna.

„Ne mogu još da se poredim sa Birdom ili Čembrlejnom. Uradili su mnogo toga, osvojili su mnogo titula. Ne znam da li je za poređenje sa njima, ali je baš kul da se moje pominje u grupi takvih igrača“.

Jokić nije znao gde mu je prvi trofej, jer je bio u procesu selidbe, od čega su američki novinari napravili anegdotu, pa je predstavnike medija zanimalo da li ga je sada pronašao.

„Nisam mogao da ga nađem, jer smo se selili. Nisam ja kriv, kriva je moja supruga Natalija. Super su trofeji, pronašao sam ih sada sve“.

Jokić ističe da sebe ne doživljava kao nekog lidera američke košarke, uprkos priznanjima.

„Ima mnogo sjajnih igrača, ne mogu za sebe da kažem da sam lider u celoj ligi“.

MVP NBA lige ne namerava da napusti Denver, iako mnogi misle da je to loš potez za njegovu karijeru i da bi u nekoj drugoj sredini imao veće šanse da osvoji titulu.

„Ne razmišljam o odlasku iz Denvera. Jedino ako me izbace. Kad pristanete da igrate hoćete da doprinesete i grupi, timu. Sve te pojedinačne nagrade su nešto što ljudi biraju, a šampionat je osvajanje svega. MVP je pojedinačna nagrada koju ti daju, a titulu osvajaju svi zajedno. Nadam se da ćemo mi biti bolji sledećih godina“, poručio je Jokić.

Komentari

Vaš komentar