Jokić za Šeka nije MVP, Barkli zapanjen takvim stavom

Košarka 23. apr. 202112:22 > 13:5219 komentara
Podeli:
Nikola Jokić
Matthew Stockman/Getty Images

Finiš NBA sezone se bliži kraju, a sve više se otvara pitanje o tome ko bi trebalo da bude najkorisniji igrač posle 72 utakmice. Mnogi misle da bi to trebalo da bude srpski centar Nikola Jokić, ali sa time se ne slaže NBA legenda Šakil O’Nil, koji bi svoj glas dao Kameruncu Žoelu Embidu.

Za mene je Žoel Embid najdominantniji centar lige. Jokić igra sjajno, ali Embid je za mene ipak iznad. Ima više poena u proseku. Što se tiče argumenta da je propustio previše utakmica, za mene je on nedovojno snažan“, izjavio je Šakil O’Nil.

Priče o Jokiću:

Pa on je propustio preko 20 utakmica“, u neverici je bio Čarls Barkli, a taj svoj argument je ponovio nekoliko puta.

Mora se uzeti u obzir da li su igrači propuštali utakmice. Da to ne radimo, za mene bi onda Lebron bio MVP“, dodao je Čak.

Meni prevagu odnose asistencije. Ima skoro devet asistencija u poseku. Bolje dodaje od plejmejkera“, izjavio je Keni Smit.

Žoel Embid je do sada u sezoni odigrao 41 meč i u proseku ima 30 poena, 11,1 skok, 3,1 asistenciju, 1 ukradenu loptu, 1,4 blokade, 3,2 izgubljene lopte po meču, a iz igre šutira 51,3 odsto. Siksersi su trenutno na deobi prvog mesta Istočne konferencije sa skorom od 39 pobeda i 20 poraza.

Nikola Jokić je odigrao 58 utakmica do sada, a proseci po meču su mu sledeći: 26,4 poena, 11 skokova, 8,7 asistencija, 1,4 ukradene lopte, 0,7 blokada, 3,1 izgubjena lopta, 56,8% šuta iz igre. Nagetsi su trenutno na četvrtom mestu Zapada sa 38 pobeda i 20 poraza.

Komentari

Vaš komentar