Jokićev šef u junu unapređen, sada dobio ugovor do 2025.

NBA 3. okt 202219:08
Podeli:
Nikola Jokić
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Amerikanac Kalvin But u junu je na mestu predsednika košarkaških operacija Denver Nagetsa zamenio Tima Konelija, koji je za veliki novac prešao u Minesota Timbervulvs. Vlasnici tima iz Kolorada očigledno su zadovoljni onim što je dosad pokazao But, pa su produžili saradnju sa nekadašnjim NBA centrom do 2025. godine, zvanično je potvrdilo "Zlatno grumenje".

NBA:

Od Butovog dolaska Nagetsi su u trejdu doveli Kentavijusa Kaldvela-Poupa i Iša Smita, angažovali Brusa Brauna i Diandrea Džordana kao slobodne agente, produžili ugovore sa Vlatkom Čančarom, Nikolom Jokićem i Dejvonom Ridom.

Denver je odlaskom Konelija ostao i bez drugog ključnog čoveka u upravi u poslednjih nekoliko godina, pošto je „Zlatno grumenje“ napustio i Litvanac Arturas Karnišovas, koji je otišao da bude generalni menadžer Čikago Bulsa. Na taj način But je unapređen na mesto generalnog menadžera, a posle na poziciju predsednika košarkaških operacija.

Kalvin But ima 46 godina, a kao centar nastupao je u najjačoj ligi sveta od 1999. do 2009. Igrao je za Vašington, Dalas, Sijetl, Milvoki, Filadelfiju, Minesotu i Sakramento.

Komentari

Vaš komentar