Juta izabrala Mičela: Gober trejdovan!

NBA 1. jul 202222:37 > 22:483 komentara
Podeli:
Rudi Gober
Alex Goodlett/Getty Images

Francuski centar Rudi Gober novi je igrač Minesota Timbervulvsa, javlja obavešteni novinar Adrijan Vojnarovski. Tim iz Mineapolisa je u zamenu za višestrukog najboljeg defanzivca NBA u ekipu Jute Džez poslao brojne resurse.

U Solt Lejk Siti će u zamenu za Gobera otići Malik Bizli, Patrik Beverli, Voker Kesler (pik prve runde sa ovogodišnjeg drafta) i čak četiri buduća pika prve runde. U pitanju su nezaštićeni pikovi sa draftova 2023, 2025. i 2027. godine, kao i pik 2029. godine koji će biti „top pet“ zaštićen.

NBA "pijaca":

Ovim trejdom je rešena sporna situacija u timu – Donovan Mičel i Rudi Gober, najbolji igrači tima, otvoreno su iskazivali neslaganje. Rukovodstvo Jute se opredelilo za Amerikanca, a poslednjih dana „Džezeri“ gomilaju pikove za naredne godine i izvesno je da će graditi tim oko „Pauka“ Mičela.

Gober ima 30 godina, visok je 216 centimetar, a u NBA je od 2013. godine. Tada su ga kao 27. pika drafta izabrali Denver Nagetsi, ali košarkaš iz Sen Kventina nikada nije zaigrao za tim iz Kolorada. Odmah je trejdovan u Jutu u kojoj je postao trostruki Ol-star i trostruki najbolji odbrambeni igrač sezone. U prethodnih šest godina biran je u idealnu defanzivnu petorku lige.

Zanimljivo je da je pre devet godina Gobera na draftu izabrao Tim Koneli, koji će imati priliku da sa Goberom sada sarađuje kao generalni menadžer Timbervulvsa.

Sa reprezentacijom Francuske Gober ima olimpijsko srebro iz Tokija, svetske bronze iz Španije (2014) i Kine (2019) i evropsku bronzu iz Francuske (2015. godine).

Biće zanimljivo videti kako će Minesota upariti dvojicu centarskih zvezda – Karla-Entonija Taunsa i Gobera.

Komentari

Vaš komentar