Juta se zahvalila Kvinu Snajderu

NBA 6. jun 20228:432 komentara
Podeli:
AP Photo/Rick Bowmer, File via Guliver image

Posle osam sezoni u Solt Lejk Sitiju Kvin Snajder napušta Jutu Džez. Ovaj tim je to uz zahvalnicu dugogodišnjem treneru ozvaničio u nedelju.

Snajder je tokom boravka u Juti imao blizu 60 odsto dobijenih utakmica u ligaškom delu sezone. Slavio je na 372 meča, izgubio je na 264, a ostaće upamćen kao trener Džezera sa drugim najvećim brojem pobeda u istoriji franšize.

„On je očičenje onoga što je košarka Džezera poslednjih osam godina. Neumoran rad i pažnja na svakom detalju koje je Kvin pokazivao svakodnevno je dokaz koliko je profesionalan. Divim mu se i poštujem njegovu odluku“, stoji u izjavi vlasnika Jute Rajana Smita.

Sa Snajderom je Juta po šesti put uzastopno bila u plej of, a u sezoni 2017/18. je bio drugi najbolji trener lige. Kvin je Jutu doveo do najboljeg skora u sezoni 2020/21. i generalno je Juta bila među boljim ekipama poslednjih sezona predvođena Donovanom Mičelom. Ipak uvek je nešto nedostajalo da bi se Juta probila dalje od polufinala konferencije, pa je izgleda ovo bio neminovan korak.

Koliko je Snajder važan pokazuje podatak da su duže u nekom NBA timu trenutno samo Erik Spolstra u Majamiju i Greg Popovič u San Antoniju, kao i da jedino Džeri Sloun ima više pobeda u franšizi Džeza.

Još nema spekulacija oko toga ko bi mogao da bude novi trener Jute.

Komentari

Vaš komentar