Kari: LBJ postavio standard, imam njegov autogram iz 2008.

NBA 10. okt 202111:15 > 11:38
Kari i Džejms
Photo by Harry How/Getty Images

Plejmejker Golden Stejt Voriorsa Stef Kari kaže da je Lebron Džejms postavio standard kada je reč o tome koliko dugo igra na najvišem nivou.

Kari se sa Džejmsom sastao u četiri uzastopna velika finala, od 2015. do 2018. godine, i dobio je tri.

NBA:

„Postavio je novi standard kada je reč o tome. Koja mu je ovo godina – 18? Devet uzastopnih finala, sve što je postigao. Svi zamišljamo kako da svoj vrhunac produžimo tako da traje što duže. Znamo koliko je rada potrebno uložiti, svesno ići ka dugovečnosti, naročito između sezona – brinuti se o svom telu i umu, pronaći ravnotežu na terenu i van njega“, rekao je Kari.

Kari, dvostruki MVP koji je napunio 33 godine, kaže da je Džejms, koji u decembru puni 37, već dugo deo njegovog košarkaškog života.

„Za mene je to čudna perspektiva jer se još sećam svojih koledž dana, a on je tada išao ka svom zenitu. Dolazio je i na neke utakmice kada sam bio na koledžu. To je neverovatno, još imam dres koji mi je 2008. godine on potpisao, u kući je mojih roditelja u Šarlotu“.

Kada su Karija pitali koliko mu je pitanja o Džejmsu postavljeno u karijeri, Kari se nasmejao:

„Ko zna koji je to broj? Ipak, to je obično dobra stvar – ako je on došao do devet finala u nizu, a pitanje o njemu obično znači da ste rivali…“

Komentari

Vaš komentar