Kari se setio bivšeg igrača Partizana: Menjao me je Ejsi Lo

NBA 19. jan. 202117:08 > 20:13
Podeli:
Stefen Kari, Džejms Vajsmen
Cary Edmondson-USA TODAY Sports

Najbolji igrač Golden Stejta Stef Kari je pričao o problemima koje u svojoj ruki sezoni ima mladi Džejms Vajsmen koji je 2020. godine bio drugi pik na Draftu.

U prvih 13 utakmica ove sezone Džejms Vajsmen igra 20 minuta u proseku, a beleži 10,7 poena po meču. Trenutno je u ekipi koja pokušava da se oporavi posle gubitničke sezone, a u njoj je takođe fokus daleko više na starijim igračima Stefu Kariju, Endrju Viginsu, Drejmondu Grinu.

Vajsmen je imao problema, loših poteza i veoma često nije u najboljem napadačkom ritmu. Ipak Stef Kari brani Vajsmena.

Znam da je perfekcionista i želi da bude odličan i produktivan koliko god može i da završava utakmice. To je sjajno. Želimo da ima tu brigu i da očekuje da bude veliki igrač. Međutim ne treba to da ga preplavi kada ima loš meč ili kada ne ide. Samo treba da nastavi. Da bude posvećen lekcijama koje mora da nauči. To će biti dobro na duge staze„, rekao je Stef Kari dodavši da je i on imao slične probleme.

Mene su menjali i ubacivali Ejsija Loa. Moraš sve te stvari da prihvatiš i da učiš„, kazao je Kari.

Pero Antić, Ejsi Lo
REUTERS/Suzanne Plunkett

Kari i Ejsi Lo su zajedno igrali za Golden Stejt u sezonama 2009/10. i 2010/11. Lo je kasnije igrao za Partizan i Olimpijakos sa kojim je čak osvojio dve titule šampiona Evrope. Posle 2014. više nije igrao košarku.

Komentari

Vaš komentar