Kari: Sećaju se naše dominacije, zato svi žele da nas dotuku

NBA 1. mar. 202113:39
Podeli:
Stefen Kari
Jared C. Tilton/Getty Images

Los Anđeles Lejkersi su dobili Golden Stejt Voriorse u noći imzeđu nedelje i pondeljka 117:91. Ekipa Lebrona Džejmsa je imala motiv više da dobije "ratnike" koji su dugo bili dominantna sila u NBA ligi i koji su baš Džejmsa često dobijali u borbi za titule dok je on bio u Klivlendu.

Voriorsi su izgradili pravu dinastiju i pet uzastopnih godina su bili u NBA finalima. Tri puta su slavili u finalima protiv Klivlenda, dok su 2016. izgublili od Kavalirsa, a zatim i 2019. i od Reptorsa. Jedna od najmoćnijih ekipa u NBA ligi i ekipa koja je u mnogome izmenila košarku se raspala zbog povreda. Kevin Durent se povredio i otišao iz Voriorsa, Klej Tompson je takođe doživeo povredu u finalu protiv Toronta, dok je u sezoni posle toga i Stef Kari igrao veoma malo zbog povrede.

Sada ekipa koju predvodi Stiv Ker želi da se vrati nas stare staze i za sada u sezoni 2020/21. deluju kao ekipa koja može da se domogne plej-ofa.

Drejmond je rekao nešto o tome na poluvremenu, moramo da se setimo čak i kada igramo dobro, a dobili smo tri utakmice u nizu, timovi i dalje hoće danas dobiju i to da nas dotuku. I dalje se mnogo sećaju poslednjih pet šest godina„, rekao je Stef Kari posle poraza od Lejkersa.

On smatra da drugi timovi koji pretenduju na titulu neće zaboraviti dinastiju Vorirsa i pored veoma loše prošle sezone.

Verovatno neće zaboraviti. To je odlična stvar, jer ćemo se vratiti tamo gde planiramo da budemo„, dodaje Kari.

Lider Voriorsa postiže 29,9 poena po meču i dao je najviše trojki u NBA ligi, 162.

Komentari

Vaš komentar