Kartica sa Dončićevim likom prodata za 4.6 miliona dolara

NBA 1. mar. 202122:001 komentar
Podeli:
Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Rekordna suma novca isplaćena je prethodnog vikenda za sportsku kolekcionarsku karticu. Za ruki karticu Luke Dončića isplaćeno je neverovatnih 4.6 miliona dolara.

Radi se o kolekcionarskoj kartici iz seta za sezonu 2018/19, detaljnije o ruki kartici Luke Dončića koja ima dodatnu uznaku „Auto Logoman 1/1“.

Set 2018719 je jedan od najboljih kolekcionarskih setova koji se sastoji od deset kartica među kojima su neke od onih koje je najteže pronaći. Ovaj set je praktično nemoguće naći dok se, recimo, set iz 2019/20 prodaje za svega 4.500 dolara.

Ruki kartica Luke Dončića je prva koja je napravljena za slovenačkog košarkaša koji je u međuvremenu stasao u zvezdu Dalasa.

„Auto“ u opisu znači da je potpisana i da je Dončić karticu potpisao lično tokom njene izrade, dok „logoman“ znači da je na kartici i logo kluba, ali u ovom slučaju je tu logo NBA lige koji imaju samo retke kartice ove vrste i to joj, bez obzira na igrača, značajno podiže vrednost.

„1/1“ je zapravo veoma jasno – postoji samo jedna ovakva kartica na svetu i druga istovetna nikada neće biti napravljena.

Kartica je 27. februara prodata za neverovatnih 4.6 miliona dolara koliko ni približno ne koštaju memorabile sportista, posebno ne tako mladih kakav je Dončić.

Komentari

Vaš komentar