Kejd Kaningem možda ne bude prvi izbor Detroita

NBA 27. jul. 20213:40
Podeli:
Cade Cunningham
AP Photo/Mitch Alcala

Iako se očekivalo da zvezda Oklahoma Stejta Kejd Kaningem bude prvi pik na ovogodišnjem NBA Draftu, Detroit Pistonsi imaju drugačije planove.

Ovogodišnji NBA Draft je u noći između četvrtka i petka, a tada će Adam Silver prvo od Detroit Pistonsa tražiti da izaberu svog pika. Po očekivanjima mnogih stručnjaka to je trebalo da bude Kejd Kaningem, ali je ovaj plej sada možda u drugom planu.

Kako je pisao novinar ESPN Adrijan Vojnarovski, Pistonsi razmatraju da uzmu Džejlena Grina ili Evina Moblija. Ovakvo razmišljanje Pistonsa predstavlja pravi šok u NBA krugovima jer je maltene odlazak Kaningema u Detroit bio gotova stvar. Takođe je Kejd imao fenomenalnu sezonu sa Oklahoma Stejtom, ali ni to nije bilo dovoljno. 20,1 poen u proseku, 6,2 skoka i 3,5 asistencija je bila nejgova statitstika.

Vojnarovski je pisao da Kaningem ne planira da radi treninge sa drugim timovima i da je kod Pistonsa već bio tokom prethodnih sedmica. Detroit razmatra Džejlena Grina koji je igrao za Dži liga Ignajt tim, tu je i Mobli iz Južne Kalifornije, dok je među visokim pikovima i Džejlen Sags sa Gonzage.

Situaciju prate Hjuston Roketsi koji bi rado pokupili Kaningema sa druge pozicije, dok kako sada stvari stoje Klivlend bira treći, a Toronto četvrti.

Komentari

Vaš komentar