Kobi zvanično u Kući slavnih; MJ: Sa njim je umro i deo mene

NBA 16. maj 202111:22
Majkl Džordan Vanesa Brajant
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Kobi Brajant zvanično je primljen u košarkašku Kuću slavnih u Springfildu u subotu uveče kao deo klase 2020.

„Volela bih da je moj muž tu i da može da primi ovu nagradu“, rekla je Kobijeva supruga Vanesa Brajant, „On i Điđi (ćerka koja je takođe poginula u helikopterskoj nesreći) zaslužili su da budu ovde i da svedoče svemu ovome. Điđi bi bila toliko ponosna da gleda svog tatu ovde“.

„Nikada neće postojati niko kao Kobi, bio je jedinstven. Bio je poseban, van terena skroman, a ipak veći od života. Čestitam ti, dušo, isplatio se tvoj naporni rad“, dodala je Vanesa.

Pored Brajantove supruge, na podijumu je govorio i Majkl Džordan.

„Kada je Kobi Brajant umro, i deo mene je umro. A i ljudima u ovoj dvorani i širom planete, i deo vas je umro. Ne bi trebalo da smo sada ovde. To su uspomene sa kojima moramo da živimo i iz kojih učimo. Obećavam vam: od ovog dana nadalje, živeću od uspomene da sam imao malog brata kome sam pokušao da pomognem na bilo koji način. Počivaj u miru, mali brate“, rekao je Džordan.

Osim Brajanta, u Kuću slavnih ove godine primljeni su velikan Vulvsa i Seltiksa Kevin Garnet, kao i ikona San Antonio Sparsa Tim Dankan.

„Najbolji si kada igraš protiv najboljih. Želim da se zahvalim pokojnom, velikom Kobiju Brajantu, da se zahvalim Kej-Džiju. Vi ste izvlačili najviše i najbolje iz mene“, izjavio je Dankan.

U Kuću slavnih primljeni su i legenda WNBA Tamika Kečings, zatim treneri Kim Malki, Barbara Stivens, Edi Saton i Rudi Tomjanovič, a Patrik Bauman je posthumno primljen.

Komentari

Vaš komentar