Košarka se promenila: Drejmond bolji trojkaš od Džordana?!

NBA 4. dec 202220:453 komentara
AP Photo/Jeff Chiu

Krilni centar Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin je jedan od najvećih pobednika u NBA u 21. veku, ali sjajni defanzivac ne može se pohvaliti šutem za tri poena. U ligi je od 2012. godine, osvojio je četiri šampionska prstena, ali van linija 7,26 metara šutira samo sa 31,5% uspešnosti.

Ipak, na utakmici koji su njegovi Voriorsi odigrali protiv Hjuston Rokitsa Drejmond Grin je ubacio jedan od pet pokušaja za tri poena i tom trojkom izbio na 322. mesto večne liste po broju postignutih trojki u NBA.

Povezano:

Na taj način Grin je pretekao po mnogima najvećeg košarkaša svih vremena – Majkla Džordana. Bila je to 582. trojka za krilnog centra, a Džordan je tokom karijere ubacio 581.

Novinari su upitali trenera Golden Stejta Stiva Kera šta misli o tom podatku.

„To je jedan baš nasumičan podatak. Otići ću u svlačionicu i to reći Drejmondu. Čestitaću mu i nazdravićemo“, rekao je kroz osmeh Ker, nekadašnji Džordanov saigrač u Čikago Bulsima.

Činjenica da je Drejmond Grin u karijeri ubacio više trojki od Majkla Džordana najbolje svedoči o tome kako se košarka promenila u poslednjih 30 godina. Grin je tokom karijere pokušavao 2,6 trojki po utakmici, a Džordan, bez dileme bolji šuter, tek 1,7.

Komentari

Vaš komentar