Lebron Džejms je najbolji strelac u istoriji NBA lige!

NBA 8. feb 20237:0216 komentara
Lebron Džejms
(Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Lebron Džejms postao je najbolji strelac u istoriji NBA lige! On je u porazu svojih Los Anđeles Lejkersa od Oklahoma Siti Tandera sa 133:130 postigao 38 poena (13-20 iz igre), 7 skokova i 3 asistencije.

NBA:

U svojoj 20. sezoni u NBA ligi, Džejms je rekord postavio šutom na 10,9 sekundi do kraja treće četvrtine i tako je sa 38.387 poena prestigao Karima Abdul-Džabara.

Posle pogotka, Lebron je podigao obe ruke uvis, pogledao ka nebu, a fotografi su ga okružili dok se u „Kripto kom Areni“ sa tribina prolamalo „MVP, MVP“.

Utakmica je nakratko prekinuta radi ceremonije, a pušten je i video snimak sa značajnim momentima Lebronove karijere.

„Rekord koji je stajao skoro četrdeset godina, a mnogi su mislili da nikada neće biti oboren. Lebrone, ti si najbolji strelac u istoriji NBA – čestitam“, rekao je komesar lige Adam Silver.

Potom je Abdul-Džabar predao loptu Džejmsu, njih dvojica su pozirali fotografima pre nego što je Lebron uzeo mikrofon:

„Hvala vernim navijačima Lejkersima, mnogo mi znači što sam rekord postavio u prisustvu legende kao što je Karim. Hvala mojoj divnoj ženi, mojoj ćerki i dva sina, prijateljima… Čoveče, svima koji su bili deo ovih dvadeset i više godina“, rekao je Džejms.

Tokom karijere, Lebron je osvojio dva prstena sa Majami Hitom i po jedan sa Klivlend Kavalirsima i Lejkersima, četiri puta je bio MVP lige i 19 puta učesnik ol-stara, dok je 11 puta bio član idealne postave.

Komentari

Vaš komentar