Lebron: GOAT? Odabrao bih sebe uvek…

NBA 8. feb 20238:1217 komentara
Lebron Džejms
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Lebron Džejms rekao je da sebe smatra najvećim košarkašem svih vremena, iako mu je drago što je samo deo te priče.

NBA:

U utorak je Džejms postao najbolji strelac u istoriji NBA lige, pošto je pretekao Karima Abdul-Džabara.

Ušao je u meč sa Tanderom sa 38.352 poena i bilo mu je potrebno 36 da prestigne Karima, a postigao 38 poena (13-20 iz igre), uz 7 skokova i 3 asistencije.

Šekil O’Nil pitao je Džejmsa da li se sada oseća kao najveći igrač svih vremena.

„Pustiću druge da odluče ko je to, da razgovaraju o tome, to je dobra tema za ćaskanje. Lično, odabrao bih sebe pre i protiv bilo koga ko je ikada igrao ovu igru, ali svako će imati svog favorita, svako će odlučiti za sebe“, rekao je Džejms i dodao:

„Znam šta sam donosio i šta donosim svake večeri, šta mogu da uradim na terenu. Uvek osećam da sam najbolji koji je ikada igrao ovu igru, ali toliko je velikih igrača i samo sam srećan što sam deo tog celog putovanja“.

Lejkersi su akreditovali više od 200 novinara za meč, što je tipično samo za kasne faze plej-ofa, a Džejms nije izneverio.

„Lebron je čovek sa mnogo samopouzdanja, zna da je đavolski dobar igrač, zna šta je postigao, ali nije izgubio skromnost“, rekao je legendarni Greg Popović.

Karim i Lebron
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Abdul-Džabar simbolično je predao loptu Džejmsu, a utakmica je prekinuta radi ceremonije kada je Lebron oborio rekord u finišu treće četvrtine.

„Lebronova karijera je karijera čoveka koji je planirao da dominita ovom igrom. I traje skoro dvadeset godina. Mora mu se odati priznanje zbog načina na koji je igrao i na tome koliko traje i dominira. On ima tu esenciju koju nije moguće definisati, a koja se zove – liderstvo“, kaže Abdul-Džabar.

Tokom karijere, Lebron je osvojio dva prstena sa Majami Hitom i po jedan sa Klivlend Kavalirsima i Lejkersima, četiri puta je bio MVP lige i 19 puta učesnik ol-stara, dok je 11 puta bio član idealne postave.

Komentari

Vaš komentar