Lebron ponovo menja broj?

NBA 9. jun. 202121:10
Podeli:
Lebron Džejms
Kirby Lee-USA TODAY Sports

Jedan od najboljih košarkaša 21. veka Lebron Džejms pored toga što je dokazan na terenu velika je marketinška ikona. Jedan od takvih segmenata koji su mu obeležili karijeru su brojevi na dresu, što bi ponovo moglo da bude u centru pažnje.

Pošto je još kao srednjoškolac promovisan u naslednika legendarnog Majkla Džordana logičan potez bio je da čim je kročio na NBA parkete, pored nadimka „King“ uzme i broj 23, koji je nosio njegovo leteće visočanstvo. Težina tog broja i ne baš uspešan prvi mandat u Kavsima naterali su ga da nešto promeni kada je 2010. prelazio u Majami. Odlučio je da promeni broj i uzeo je „skromniji“ broj šest. Sa njim je osvojio dve titule u Majamiju, a kada se vratio u Klivlend vratio se 23-ojci.

povezano

I uspeo je sa njom da razbije maler i osvoji titulu konačno sa „svojim“ Kavsima. Potom je 23-ojku odneo i u Los Anđeles i sa njom uzeo titulu. Ipak, kako prenosi „Athletic“ Džejms posle snimanja drugog dela „Space Jam“ namerava ponovo da promeni broj i vrati se šestici.

Još nije poznat razlog za ovu promenu, ali sigurno je da nije u pitanju želja da ga ustupi Entoniju Dejvisu, koji je taj broj nosio u Nju Orleansu. Pošto je objavljeno da će druga zvezda tima zadržati trojku.

Komentari

Vaš komentar