Lebron se vraća posle zbrke oko kovid testova

NBA 3. dec. 202113:212 komentara
Podeli:
Kevork Djansezian/Getty Images

Lebron Džejms je u utorak je propustio utakmicu Lejkersa u Sakramentu jer je stavljen pod zdravstveno-sigurnosni protokol, odnosno dobio je pozitivan nalaz na koronavirus.

Međutim, jedan od najboljih igrača Lige već će večeras biti na raspolaganju treneru u gradskom derbiju protiv Klipersa. NBA liga objasnila je kako je to moguće.

povezane vesti

Posle dva negativna testa napravljena u razmaku većem od 24 časa, Lebron Džejms je izašao iz zdravstveno-sigurnosnog protokola. Stavljen je pod protokol u utorak, 30. novembra, pošto su testovi dali različite rezultate. Među njima je i početni pozitivni test urađen 29. novembra. Dodatno testiranje potvrdilo je da on nije pozitivan slučaj.

U skladu s protokolom od  restarta sezone 2019./2020. u Orlandu, uzorak koji je dao početni pozitivan test obrađen je još dvaput i jednom je bio pozitivan, a jednom negativan na dva različita PCR uređaja. Posle toga Džejms je bio na dodatnom testiranju 30. novembra, kada je jedan test dao negativan, a drugi klinički nejasan rezultat“, objavila je konfuzno saopštenje NBA.

Lebron je ove sezone propustio već 12 od 23 utakmice Lejkersa – dve zbog povrede trbušnog zida, osam zbog povrede zgloba, jednu zbog suspenzije posle incidenta u Detroitu, i sada jednu zbog NBA protokola.

 

 

Komentari

Vaš komentar