Medžik bira prvi: Šek, Veber, Dvajt, koga će sad?

NBA 18. maj. 20227:29
Podeli:
David Banks-USA TODAY Sports via Guliver

Orlando Medžik biraće prvi na junskom NBA draftu, odlučeno je lutrijom u Čikagu.

NBA:

Medžik je imao 14 posto šanse da završi kao prvi, baš koliko i Rokitsi i Pistonsi. Tako će Orlando imati prvog pika prvi put još od 2004. godine, kada su birali Dvajta Hauarda. Orlando je imao prvog pika i 1992. godine (Šekil O’Nil) i 1993, kada je izabran Kris Veber i trejdovan u Golden Stejt za Penija Hardaveja i tri pika prva runde.

„Uzbuđeni su i navijači i organizacija“, rekao je trener Medžika Džamal Mozli.

Prošle godine je Orlando birao Džejlena Sagsa sa pete i Franca Vagnera sa osme pozicije, a sada su im dostupni Džabari Smit sa Oburna, Čet Holmgren sa Gonzage i Djukov Paolo Bankero.

Sa druge pozicije će birati Oklahoma Siti Tander, što je prvi top 4 pik za organizaciju još od 2009. godine, kada je odabran Džejms Harden. Takođe, Tander ima i 12. pika, dobijenog u trejdu za Pola Džordža u Kliperse.

Sa treće pozicije biraće Hjuston Rokitsi, i to je prvi put od 1983-1984. da će Hjuston imati top 4 pika u dve uzastopne godine.

Slede Sakramento Kingsi, Detroit Pistonsi, a sa šestog mesta bira Indijana – biće to prvi top 9 pik Pejsersa još od 1989. godine. Blejzersi su sedmi, a osmi će birati Nju Orleans Pelikansi, koji su tog pika dobili u trejdu za Entonija Dejvisa u Lejkerse.

Deveti biraju San Antonio Sparsi, njihov prvi top 10 pik još od Tima Dankana, a slede Vizardsi, Niksi, Tander, Hornetsi i Kavalirsi na 14. mestu.

Komentari

Vaš komentar