Meloun: Odbrana samo u prvoj četvrtini, nisu nas ni osetili

NBA 2. dec. 202111:13
Podeli:
AP Photo/John Raoux

Trener Denvera Majkl Meloun bio je veoma nezadovoljan kako je njegova ekipa igrala protiv Orlanda. Kritikovao je igrače i kritikovao je način kako su igrali odbranu.

Denver je dobro igrao samo u prvoj četvrtini kada je Orlandu zaista i bilo teže da postiže koševe. Ipak iza toga je Medžik nesmetano nalazio put do Denverovog koša, a posebno je promaja duvala u reketu Nagetsa.

Ne možeš da igraš odbranu jednu četvrtinu i da dobiješ. Imali smo sreće u Majamiju jer se ni tamo nismo dobro branili. Protiv Orlanda smo se branili samo u prvoj četvrtini. Posle toga nismo ništa branili i najveća stvar koja se ističe je nemogućnost da odbranimo reket. Imali su 66% odsto šuta u našem reketu, a samo su deset odsto imali u prvoj četvrtini. U trećoj četvrtini igrači nisu bili spremni da igraju. Orlando je bio agresivan, napadao je i nismo odgovorili uopšte. Držali smo se, pokušavali smo različite stvari ali su oni imali polaganje za polaganjem„, rekao je Majkl Meloun.

On je rekao da Denver mora da koristi odbranu kao osnov igre i da mora da veruje odbrani. Bez nje je kaže na gostovanju teško dobiti.

VESTI IZ NBA

Nismo mogli da branimo jedan na jedan. Nismo imali disciplinu, nismo imali plan, dozvoljavali smo Geriju Herisu da ide na desni ulaz. Kol Entoni i centri takođe, radili su šta su hteli. Rekao sam momcima da ne možeš da dobiješ meč sa samo jednom četvrtinom. Da budeš +16 na poluvremenu i da očekuješ da ćeš dobiti. Timovi imaju ponos, a oni su izgubili sedam mečeva uzastopno. Bili smo pasivni i u napadu. U drugom poluvremenu smo bili potpuno drugačiji u napadu. Nismo cenili loptu, nismo pravili protok i to se dešava… Loš nastup u drugom poluvremenu, ali svaka čast Orlandu„.

Treba nam mnogo više čvrstine u odbrani. Prelako su nam davali koševe, nisu nas ni osetili. Napravi jak faul, nateraj ih na slobodna bacanja. Treba igrati sa ponosom u odbrani. Bilo je frustrirajuće gledati, ko god da je igrao, kakav god da je bio plan sve je išlo ka istom rezultatu„, dodao je Majk Meloun.

Komentari

Vaš komentar