Melounov pomoćnik postaje trener Vestbruku i Bilu?

NBA 17. jul. 202116:34
Podeli:
Majkl Meloun, Ves Anseld Junior
REUTERS / Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Otkad je Skot Bruks napustio Vašington Vizardse i otišao u Portland Trejl Blejzerse da bude pomoćnik Čonsiju Bilapsu, tim iz prestonice SAD nema glavnog trenera. Prema pisanju ESPN, glavni kandidat za mesto glavnog trenera „Čarobnjaka“ je aktuelni asistent Majklu Melounu u Denver Nagetsima – Ves Anseld junior.

Sin nedavno preminule NBA legenda Vesa Anselda u ligi je od 2005. godine kao trener. Zanimljivo je da mu je prvi angažman kao pomoćnom treneru bio upravo u Vizardsima, u kojima je ostaso do 2011. godine. Potom je radio u Golden Stejtu i Orlandu, pre nego što je 2015. godine došao u ekipu iz Kolorada.

NBA:

Novinar Adrijan Vojnarovski prenosi da su trenutno u toku pregovori na relaciji Anseld – Vizardsi oko toga u kojem će smeru franšiza ići u narednim sezonama.

Treba naglasiti i da je Anseldov otac jedna od najvećih legendi u istoriji Vizardsa – sjajni skakač je njihov rekorder u broju utakmica, minuta i skokova, a bio je ključni igrač u osvajanju jedine titule u istoriji tima – 1978. godine.

Vizardse su u prethodnoj sezoni prve zvezde Bredli Bil i Rasel Vestbruk predvodili do skora 34-38, ali su kroz plej-in uspeli da se domognu doigravanja. Ipak, u prvoj rundi plej-ofa u pet utakmica su ih eliminisali Filadelfija Seventisiksersi.

Komentari

Vaš komentar