Mladi bek raste u superzvezdu: Kavsi mu dali ogromne pare

NBA 3. jul 202216:51
Podeli:
Darijus Garland
Sarah Stier/Getty Images

Bek Klivlend Kavalirsa Darijus Garland pokazao je u prethodnoj sezoni da će biti oslonac tima iz Ohaja u narednim sezonama – zbog toga su „Konjanici“ odlučili da ga „nagrade“ unosnim novim ugovorm.

Ovaj 22-godišnjak rođen u Geriju u Indijani za narednih pet sezona u dresu Kavsa inkasiraće ogromni 231 milion dolara, prenose američki mediji.

NBA "pijaca:

Garland, koji je prema zvaničnim podacima visok 178 centimetara, u ligi je od 2019. godine, kada su ga Kavalirsi izabrali kao petog pika drafta. Otad je ravnomerno napredovao, a u sezoni 2021/2022. u proseku je na 68 utakmica, koje je sve odigrao kao starter, beležio 21,7 poena i 8,6 asistencija.

Biće to najveći ugovor u istoriji Kavalirsa, a od Garlanda se očekuje da će u narendim sezonama biti „jezgro“ tima zajedno sa centrima Džeretom Alenom i Evanom Moblijem. Klivlend je u protekloj sezoni prvi put imao više od 50% pobeda otkad je sastav 2018. godine po drugi put napustio Lebron Džejms.

Mnogi su mladog Garlanda usled elementata u stilu igre poredili i sa nekadašnjim kanadskim organizatorom igre – Stivom Nešom.

Komentari

Vaš komentar