Mogu da mu ne daju platu, ali ne brine: Simons želi iz File

NBA 21. sep. 202118:32
Podeli:
Ben Simons
Guliver Image/AP Photo/John Bazemore, File

Košarkaš Filadelfija Seventisiksersa Ben Simons odlučan je u nameri da iznudi trejd u neki drugi tim, a njegovi agenti obavestili su organizaciju iz Pensilvanije da se 25-godišnji Australijanac neće pojaviti na otvaranju trening-kampa za nastupajuću sezonu.

Novinar Adrijan Vojnarovski prenosi da Simons ne želi da odigra nijedan meč više u dresu Siksersa, kao i da nije razgovarao ni sa kim iz tima od avgusta, kada je rukovodstvo obavestio o tome da želi da ode.

Povezano:

Navodi se i da je Simons u potpunosti svestan kazne koju može da očekuje zbog svoje odluke, kao i da ona može podrazumevati i usrkaćivanje plate. Ipak, bojkot je trenutno njegova strategija kojom želi da iznudi trejd.

Simons je trenutno u drugoj godini petogodišnjeg ugovora vrednog 177 miliona dolara. Siksersi pokušavaju da pronađu partnera za trejd, ali do sada nisu imali uspeha, iako se spominjalo da su za usluge reprezentativca Australije zainteresovani Golden Stejt Voriorsi.

Ovaj 211 centimetara visoki košarkaš, koji može da igra na praktično svim pozicijama, u ligi je od 2016. godine, kada ga je Filadelfija izabrala kao prvog pika drafta. U prethodnoj sezoni je na 58 utakmica kao starter u proseku beležio 14,3 poena 7,2 skoka i 6,9 asistencija. Veliki nedostatak u njegovoj igri predstavljaju slobodna bacanja – u prošlom plej-ofu šutirao ih je sa svega 34 odsto uspešnosti.

Komentari

Vaš komentar