Može li i koliko Demarkus Kazins da pomogne Klipersima?

NBA 7. apr. 202114:251 komentar
Podeli:
Demarkus Kazins
(AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Centar Demarkus Kazins debitovao je za Los Anđeles Kliperse u pobedi nad Portlandom (133:116) i upisao je 7 poena (3-4 iz igre, 1-4 penali), 4 skoka i 2 asistencije za osam minuta na parketu.

Pošto je zbog povrede propustio celu prošlu sezonu, Kazins se vratio i odigrao 25 utakmica za Hjuston Rokitse, pre nego što je dobio otkaz. Sada je s Klipersima potpisao desetodnevni ugovor, a videćemo hoće li se izboriti za nešto više.

Povezane vesti

„Uložio sam ogromnu količinu rada kako bih došao u ovu situaciju. Osećam se odlično, telo mi je u pravom stanju. U tom smislu, verovatno sam u najboljoj formi u karijeri. Sledeći korak mi je da sklopim sve kockice na terenu, da pokažem da sam zdrav i da mogu da igram najvišem nivou“, rekao je Kazins i dodao:

„Razumem situaciju u kojoj sam. Koja god prilika da mi se ukaže, planiram da je u potpunosti iskoristim i da kontrolišem ono što ja mogu da kontrolišem“.

Ivica Zubac startni je centar Klipersa, a Serž Ibaka je zbog povrede propustio već 12 utakmica.

„Kazins je bio dobar. Malo mu je teško jer ne poznaje još naše akcije, pa smo ofanzivno bili limitirani, ali on je problem za protivnike. Krupan je, može da napadne s niskog posta, da pogodi za tri poena, da dodaje… Sada je stvar u tome da ga uklopimo, ali on je veliki talenat, to već znamo“, kaže trener Klipersa Tajron Lu.

Kazins ističe da ne vidi mnogo slabosti u svom novom timu.

„Tu je dvoglava zmija sa Kavajem (Lenardom) i Pi-Džijem (Polom Džordžom), a mi ostali smo tu da im olakšamo posao. Mislim da je ovo jedan od najkompletnijig timova u ligi. Probaću da pomognem kako mogu, ali zaista ne vidim da ovoj ekipi nešto nedostaje“, ističe 30-godišnji Kazins.

Džordž smatra da Kazins može ponovo da bude u formi koja ga je učinila ol-star igračem.

„Zaista još može da igra na visokom nivou. Iščekujem njegov ulazak u formu, biće izvrstan saigrač“, smatra Džordž.

Klipersi su trenutno treći na zapadu sa skorom od 34 pobede i 18 poraza.

Komentari

Vaš komentar