„Nadmoćnija predstava nikada nije viđena“

NBA 14. nov 202212:402 komentara
Džoel Embid
Mark Blinch/Getty Images

Centar Filadelfija Seventisiksersa Žoel Embid bio je neverovatan u pobedi svog tima nad Jutom Džez u noći između nedelje i ponedeljka po srednjoevropskom vremenu. Ubacio je Kamerunac 59 poena (rekord karijere), uz 11 poena, 8 asistencija i 7 blokada. Sasvim očekivano, posle ovakve partije ravnodušan nije bio njegov trener Dok Rivers.

Postao je Embid prvi igrač sa barem 50 poena, 10 skokova i po 5 asistencija i blokada još od sezone 1973/1974, otkad se blokade računaju u zvaničnu statistiku. On je prvi igrač u poslednjih 25 godina koji je u jednoj četvrtini upisao više od 20 poena i barem 5 blokada.

NBA:

Takođe, niko od Trejsija Mekgrejdija i 2016. godine nije postigao više poena u jednoj četvrtini od oba protivnička tima. Embid je ubacio 26, ostatak Siksersa 1, a čitava ekipa Džeza 20.

Samo trojica igrača su uspeli da u dve utakmice koje su se igrale u dve uzastopne večeri postignu ukupno 100 poena još od spajanja NBA i ABA – Majkl Džordan, Kobi Brajant i Bredli Bil. Od centara, to je u istoriji pošlo za rukom samo Viltu Čembrlenu. Veče pre Embid je protiv Atlante upisao 42 poena.

“Ne radi se o meni, uspeli smo da dođemo do pobede kao tim. Naravno, treneri su me stavili u dobre pozicije, a saigrači su me hranili loptama. Mislim da smo imali dobar ‘spejsing’, na parketu, sve je zasluga saigrača, zaista”, rekao je posle velike pobede najbolji strelac prethodne sezone u NBA.

Trener tima Dok Rivers učestvovao je u oko 3.000 NBA utakmica, što kao igrač, što kao šef stručnog štaba, ali nema dilemu koja je partija ostavila najveći utisak kod njega.

“Nikada nisam video nadmoćniju predstavu, kada u obzir uzmete i odbranu i napad”, kazao je trener Siksersa.

Filadelfija je posle ove pobede na skoru 7-7.

Komentari

Vaš komentar