Nagetsi kreću u novi pohod: „Jokić da bude glasniji!“

NBA 26. sep 202218:321 komentar
Podeli:
Nikola Jokić
Ric Tapia Icon Sportswire via Guliver

Srpski centar Nikola Jokić u prethodne dve sezone dobio je nagrada za najkorisnijeg igrača u NBA, a njegovi Denver Nagetsi održali su „dan za medije“ u susret sezoni 2022/2023. Trener ekipe Majkl Meloun izjavio je da od Somborca očekuje da u narednom periodu sve više preuzima inciijativu. Osim toga, objavljeno je da u pet utakmica predsezone Nagetsi neće računati na Jokića, kao ni na drugu dvojicu zvezda – rekonvalescente Džamala Mareja i Majkla Portera Juniora.

Naredna NBA sezona, 77. u istoriji lige, startuje 18. oktobra.

Povezano:

Pored toga što je rekao da Jokić neće igrati u pripremnim utakmicama, Meloun je poručio da želi od srpskog centra još veću ulogu u vođstvu ekipe.

„Svi čekaju da čuju šta će Nikola reći, a njegove reči uvek imaju veliki uticaj na ekipu. Želeo bih da se više oglašava kada se tim okupi, da bude glasniji u svlačionici“, rekao je Majkl Meloun.

Jokić se posle leta koje je posvetio reprezentaciji Srbije, u Denver vratio tačno pred obavezni „dan za medije“. Nagetsi će pripreme za narednu sezonu, tzv. „trening kamp“ odraditi u San Dijegu.

„Džamal Marej i Majkl Porter junior se vraćaju posle velikih povreda, ali deluju sjajno na treninzima. Moramo da budemo pametni u ovoj situaciji, da pazimo kada će se vratiti na utakmice. Pažljivo pratimo situaciju. Tim na koji ćemo računati u sledećoj sezoni biće znatno drugačiji od onog koji je igrao krajem prošle sezone i u prethodnom plej-ofu. Džamal je vratio samopouzdanje“, izjavio je trener Nagetsa.

„Mislim da ljudi potcenjuju kolika je važnost Brusa Brauna, našeg novog igrača, za igre tima. Takođe, Bouns Hajlend je imao sjajno leto i od njega očekujemo mnogo – pokazao je da želi da napreduje, ponašao se zrelo. Želimo da budemo jedna od pet najboljih odbrana lige. “, nastavio je trener tima iz Kolorada.
Nagetsi su prethodnu sezonu završili sa skorom 48-34, a potom su eliminisani u prvoj rundi plej-ofa u duelu sa budućim šampionima – Golden Stejt Voriorsima.

Komentari

Vaš komentar