Nagetsi pogurali otkaz, Stots više nije trener Portlanda

NBA 5. jun. 20218:393 komentara
Podeli:
Terry Stotts
AP Photo/Jack Dempsey

Teri Stots posle devet sezona napušta Portland Trejl Blejzerse. On je u poslednje tri sezone imao dve eliminacije u četvrtini finala plej-ofa i to se čelnicima franšize nije dopalo.

Posle sjajne 2019. godine u kojoj su Blejzersi igrali finale konferencije, usledile su dve u kojoj nisu ni prišli drugom kolu postsezone. U mehuru na Floridi su izgubili od Lejkersa 4-1, dok su od Nagetsa ispali 4-2 i pored fantastične igre Demijana Lilarda. Bio je to osmi uzastopni put da su Blejzersi u plej-ofu što je trenutno najduži niz neke ekipe u NBA ligi.

Ono čime još Stots može da se pohvali jeste odnos pobeda i poraza. Imao je 402 trijumfa i 318 poraza, a time je drugi trener po broju pobeda u Portlandu.

U Oregonu se već priča o Terijevom nasledniku koji bi morao da pogura ekipu koja ima veliki potencijal u svom sastavu sa Lilardom i Mekolumom. Među kandidatima su Čonsi Bilaps, koji je trenutno asistent u Klipersima, zatim bivši trener Njujorka i Hjustona Džef Van Gandi, asistent Bruklina Majk D’Antoni, kao i Mičigenov trener Džuvan Hauard.

Komentari

Vaš komentar