NBA javnost ima samo jednu temu – Vembanjamu!

NBA 7. okt 202213:15
Podeli:
Viktor Vembanjama
KevinDomas via Guliver

Francuski centar Viktor Vembanjama opčinio je američku košarkašku javnost nastupima za ekipu Nanter 92 u duelima sa „Dži lig Ignajtom“, ekipom iz razvojne lige. Ovaj 18-godišnjak visok je 221 centimetar, raspon ruku mu je oko 243 centimetra, a raspon veština kojima raspolaže prosto je šokantan za košarkaša takvih gabarita.

U dva nastupa protiv Ignajta Francuz je prosečnio beležio 36,5 poena, 7,5 skokova i 4,5 blokada.

Povezano:

Takve partije nisu prošle nezapaženo ni kod dvojice NBA superzvezda, osvajača MVP nagrade.

„Deluje kao igrač kojeg je neko napravio u NB2K igri – kao ‘šifra’. Plejmejker, a visok 220 centimetara. Odličan je talenat, sjajno ga je videti“, kazao je aktuelni MVP finala Stefen Kari, plejmejker Golden Stejt Voriorsa.

Janis Adetokumbo, as Milvoki Baksa, bio je dotad „nešto neviđeno“ kada je stupio u NBA 2013. godine, a Vembanjama deluje kao da je ažurirana verzija „Grik frika“.

„Imao sam priliku da gledam Viktora u ekipi Asvela – njegov saigrač je bio moj mlađi brat Kostas, pa sam često pratio taj tim. Neverovatan je, čoveče. Mislim da će u 2045. godini svi NBA košarkaši izgledati kao Viktor. Njegove veštine, šut, vrhunska brzina za tu visinu, sposobnost blokiranja… Zaista neverovatno. Pitanje je vremena kada će se naći u NBA, a trenutno ima potencijal da postane jedan od najvećih u istoriji ove igre. Samo mora da nastavi da napreduje“, komentarisao Janis Adetokumbo Vembanjamine igre.

Očekuje se da će Vembanjama, ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, u junu 2023. godine biti prvi pik NBA drafta. Biće to fantastična nagrada za „tenkovanje“, pa je za očekivati da u narednoj sezoni mnogi slabiji timovi počnu veoma brzo da namerno gube utakmice kako bi sebi povećali šanse da se dokopaju prvog pika, tj. Viktora Vembanjame.

Komentari

Vaš komentar