Ne voli da ga zovu „Seoski Kobi“, Grin kaže: Ne pitaš se!

NBA 7. avg 202218:001 komentar
Podeli:
Ostin Rivs
Brian Rothmuller Icon Sportswire via Guliver

Prethodna sezona malo je toga dobrog donela navijačima Los Anđeles Lejkersa, ali u retke pozitivne epiloge mogu se svrstati igre Ostina Rivsa, koji je ekspresno prešao put od potpune anonimnosti do miljenika „Crypto.com“ arene. Košarkaška javnost Kalifornije nametnula mu je nadimak „Seoski Kobi“ (Hillybilly Kobe), aludirajući na njegovo poreklo iz ruralnog Arkazasa, ali i košgeterski potencijal, koji je ipak daleko od pokojne „Crne mambe“.

Međutim, Rivs nije preterano oduševljen svojim nadimkom.

NBA:

„Ne volim taj nadimak zbog poštovanja koje imam prema pokojnom Kobiju. Zvali su me i AR-15 po poluatomatskom oružju, ali ono je korišćeno u mnogim masovnim pucnjavama i ima lošu konotaciju“ , kazao je 24-godišnji Ostin Rivs, nekada bek univerziteta Vičita Stejt i Oklahoma, koji 2021. nije bio izabran na NBA draftu.

„Druže, nisi uradio dovoljno u karijeri da bi mogao da odbacuješ nadimke koje ti je neko drugi dao. Iznenadilo me je to što je rekao, treba da prihvati nadimak i da ga koristi“, izjavio je četvorostruki NBA šampion Drejmond Grin u podkastu u kojem je učestvovao zajedno sa Kajlom Kuzmom, bivšim igračem Lejkersa, a sada krilom Vašington Vizardsa.

„Razumem zašto mu se ne sviđa AR-15, ali Seoski Kobi je sjajan nadimak, morao bi da ga prihvati“, kazao je Kajl Kuzma.

Rivs je u prethodnoj sezoni odigrao 61 utakmicu u zlatno-ljubičastom dresu (19 kao starter), a u proseku je po meču beležio 7,3 poena, 3,2 skoka i 1,8 asistencija.

Komentari

Vaš komentar