„Neki su frustrirani jer zovem akcije za Jokića, ali…“

NBA 23. okt. 202113:004 komentara
Podeli:
Nikola Jokić
Photo by Jamie Schwaberow/Getty Images

Trener Denvera Majk Maloun otkrio je da su neki od njegovih igrača frustrirani time što se najčešće zovu akcije za Nikoku Jokića, aktuelnog MVP-ja i najboljeg igrača Nagetsa.

NBA:

„On je MVP i bilo bi budalasto da nam on ne bude glavna tačka u napadu u neizvesnim završnicama. Neki od igrača su pomalo frustrirani što akciju za akciju zovem za Nikolu. Bolje bi im bilo da se naviknu na to, ha-ha, jer to se neće menjati. On je izvrstan igrač, a kada igramo kroz njega, i drugi dobijaju šansu da se iskažu. U igri jedan na jedan ima velike šanse da postigne koš, a ako ga udvoje, dobićemo dobru poziciju za koš. Jednostavno je, a Nikola stvari čini još jednostavnijim“, rekao je Maloun.

Trener Nagetsa pohvalio je rezervnu postavu Denvera.

„Faku, Ostin, Pi-Džej, Džef i Džamajkl su bili mnogo dobri. I jedan i drugi Grin su raznovrsni, napadaju u popu, u rolu. Kampaco je napast u odbrani, vođa je u tom smislu, i s njim brzo ulazimo u napade, energičan je, pravi jake blokove… Dožir i Rivers su vrlo dobri na obe strane terena. Što budu vremena više provodili zajedno na parketu, biće bolji, ići će u pravom smeru“.

Za kraj, Maloun je poručio da je u budućem periodu prioritet smanjiti izgubljene lopte i igrati bolje u odbrani.

Nagetsi zasad imaju skor 2-0, a u ponedeljak igraju kod kuće sa Klivlend Kavalirsima.

Komentari

Vaš komentar