Nevakcinisani Kajri se vraća, igraće na gostovanjima

NBA 18. dec. 20210:04 > 0:117 komentara
Podeli:
Kajri Irving
Sarah Stier/Getty Images

Plejmejker Bruklin Netsa Kajri Irving ipak će zaigrati u tekućoj sezoni, prenosi američki ESPN. Tim iz Njujorka voljan je da u svoj sastav uvrsti košarkaša koji od starta sezone ne igra jer ne želi da se vakciniše protiv kovida 19 i na taj način ne može da igra i trenira za svoj tim na domaćem terenu usled propisa koji su na snazi u Njujorku.

Obavešteni novinar Adrijan Vojnarovski navodi da su Netsi postigli plan sa Irvingom prema kojem će on trenirati samostalno, a za tim će nastupati na gostovanjima.

Povezano:

Da bi nastupio na nekoj NBA utakmici Irving će, ukoliko i dalje ostane pri stavu da ne želi da se vakciniše, morati da obezbedi pet uzastopnih negativnih testova na virus korona. Kada se bude vratio u tim, za njega će važiti protokol drugačiji od vakcinisanih igrača i moraće da bude testiran svakog dana.

Bruklin do kraja sezone ima još 26 utakmica na domaćem i 27 na gostujućem terenu, ali od tih 27 Irving neće moći da igra na tri – dve protiv Njujork Niksa i jednoj protiv Toronto Reptorsa zbog mera koje su aktuelne u tim gradovima.

Navodi se da ideju o Irvingovim povremenim nastupima za „Mrežice“ podržavaju vlasnik tima Džo Caj, generalni menadžer Šon Marks, trener Stiv Neš, kao i najbolji igrači tima.

Kajri Irving (29) je u NBA stupio kao prvi pik drafta 2011. godine – sedam puta je bio učesnik Ol-star utakmica, a najveći uspeh ostvario je 2016. godine, kada je sa Klivlend Kavalirsima došao do šampionskog naslova.

Komentari

Vaš komentar