Ni sami više ne znaju koliko imaju pikova: Dobili i Fejvorsa

NBA 30. jul. 202118:411 komentar
Podeli:
Derik Fejvors
Steph Chambers/Getty Images

Oklahoma Siti Tander na narednih pet draftova ima čak 13 pikova prve runde – „Grmljavina“ je do još jednog izbora na draftu došla trejdom sa Jutom Džez. Ekipa iz Solt Lejk Sitija napravila je transakciju kako bi uštedela novac, a u Oklahomu je pored pika poslala i iskusnog centra, prenosi američki ESPN.

U pitanju je Derik Fejvors, košarkaš koji je u ligi od 2010, a član „Džezera“ od 2011. godine, uz „pauzu“ u sezoni 2019/2020, koju je proveo kao igrač Nju Orleansa.

NBA:

U zamenu za pik prve runde i Fejvorsa, Juta je dobila pik druge runde i fleksibilnost na „seleri kepu“ pred prelazni rok koji sledi.

Predviđa se da će Juta „pojuriti“ neke od najatraktivnijih slobodnih agenata na tržištu. Neki od igrača koji su slobodni ili ograničeno slobodni ovoga leta su Kris Pol, Kavaj Lenard, Kajl Lauri, Demar Derozan, Viktor Oladipo i drugi…

Fejvors je u protekloj sezoni sa klupe za Jutu beležio 5,4 poena i 5,5 skokova za 15 mintua na parketu. Najbolja sezona u karijeru mu je bila 2015/2016, kada je imao proseke od 16,4 poena i 8,1 skokova.

Komentari

Vaš komentar