Nije izabrao Džordana: Redžiju najteže bilo protiv Dražena

NBA 25. maj. 202213:166 komentara
Podeli:
Tim DeFrisco/Getty Images

Legendarni bek Indijana Pejsersa Redži Miler na svom igračkom vrhuncu devedesetih godina bio je poznat po „treš toku“ – provociranju rivala tokom kritičnih trenutaka utakmica. Gostujući u televizijskoj emisiji „Den Patrik šou“ sjajni šuter otkrio je da mu nije najteže bilo da čuva Majkla Džordana, već hrvatskog beka Dražena Petrovića.

Redži Miler je komentarisao igre Stefa Karija u tekućem plej-ofu i izjavio je da ga Kari u neim aspektima podseća na pokojnog Šibenčanina.

Povezano:

„Petrović je igrač kojeg mi je najteže bilo da čuvam, mrzeo sam ga. Izluđivao me je svojim potezima, bio je tako dobar poenter. Davao mi je koševe u lice, a potom me ‘prozivao’ direktno u uvo. Trebalo je nešto da uradim po tom pitanju, a nisam mogao ništa“.

Redži Miler je svih 18 godina svoje karijere proveo u Indijana Pejsersima (1987-2005), a bio je trostruki Ol-star, olimpijski šampion i protagonista nekih nezaboravnih plej-of serija. Međutim, nikada nije bio NBA šampion.

Dražen Petrović je u NBA proveo samo četiri godne (od 1989. do 1993. godine) igrajući za Portland i Nju Džersi, pre nego što je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći u 29. godini. Prethodno je ostvario fantastičnu karijeru u evropi i na reprezentativnom nivou igrajući za Šibenku, Cibonu i Real Madrid, kao i reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske.

Komentari

Vaš komentar