Nova epizoda sage: Dok izbacio Simonsa sa treninga

NBA 19. okt. 202118:53 > 19:302 komentara
Podeli:
Ben Simons
Guliver Image/AP Photo/Matt Rourke

Činjenica da australijski košarkaš Ben Simons ne želi da nastupa za Filadelfija Seventisikserse, uprkos tome što ima važeći ugovor sa njima, i dalje je uzrok drame u „gradu bratske ljubavi“. Američki mediji su u utorak preneli da je trener Siksersa Dok Rivers izbacio sa treninga Simonsa zbog toga što nije želeo da radi ono što su radili drugi igrači tima.

Simons je od kraja prethodne sezone u velikom „ratu“ sa upravom i stručnim štabom Siksersa, a njegov agent obavestio je tim da Simons neće igrati, uprkos činjenici da ima važeći ugovor i da će biti prinuđen da plaća velike finansijske kazne.

Povezano:

Delovalo je da su dve strane izgladile odnose kada je u poslednjem trenutku 25-godišnjak ipak došao u halu tima na treninge, ali sada je jasno da takva situacija nije dugo trajala.

Želim da pružim Simonsu svaku moguću priliku da bude deo tima, ali danas sam na treningu morao da zaštitim ekipu. Simons je danas ometao pažnju saigračima, mislim da nije želeo da radi ono što su svi drugi radili na treningu. Moj posao je da motivišem igrače da treniraju i igraju, a ja neću prestati da ga odgovorno radim. Očekujem da se vrati na sledeći trening“, izjavio je Dok Rivers objašnjavajući medijima zašto je sa treninga udaljio Simonsa.

Američki mediji prenose da je Rivers rekao Simonsu da sada treba da učestvuje u defanzivnoj vežbi, ali da 211 centimetara visoki košarkaš to nije želeo da učini. Rivers je potom ponovo to tražio od prvog pika NBA drafta 2016. godine, ali je Simons opet odbio, nakon čega mu je Rivers poručio da bi bilo bolje da ode kući. Simons je na tu opasku reagovao bacanjem lopte na pod i odlaskom sa treninga.

Ovaj incident komentarisao je i Žoel Embid, najbolji igrač File.

Iskreno, u ovof fazi me nije briga za tog čoveka. On radi šta god poželi“, rekao je kamerunski centar.

Komentari

Vaš komentar