Novi trener Lejkersa objasnio kako planira da koristi Rasa

NBA 12. jul 202218:362 komentara
Podeli:
Rasel Vestbruk
Patrick Smith/Getty Images

U leto 2021. godine nekadašnji MVP NBA Rasel Vestbruk stigao je u velikom trejdu u Los Anđeles Lejkerse, kako bi postao deo „velike trojke“ sa Lebronom Džejmsom i Entonijem Dejvisom. Jednu godinu kasnije, ugovor ove „tripl-dabl mašine“ smatra se jednim od najgorih u NBA, a mnogi navijači zlatno-ljubičastih nadaju se da će menadžment tima uspeti što pre da ga trejduje.

Lejkersi su u prethodnoj sezoni u potpunosti podbacili i nisu došli ni do plej-ina, a Vestbruk nije uspostavio hemiju sa „Kraljem Džejmsom“ i „Obrvom“.

NBA:

Međutim, uprkos brojnim glasinama o njegovom odlasku iz Lejkersa, novi trener ekipe Darvin Hem ima mnogo toga pozitivnog da kaže o 33-godišnjem plejmejkeru.

„Svi znaju za Raselov takmičarski duh i brzinu kojom prebacuje loptu u fazu napada. Naš zadatak je da to na neki način proširimo, da mu dodamo druge elemente. To će da radi i sledeće sezone, naravno, ali mora i da postavlja blokove, da se ‘rola’ ka košu, da igra odbranu. Očekujem od njega sledeće sezone da bude ‘pit-bul’ u odbrani od pikenrola, ali i od ostalih igrača želim isto. I Lebron i Entoni moraju ponovo da počnu da igraju odbranu. Tako su i došli do titule 2020. godine. Jedva čekam da počnem da sarađujem sa Raselom, on je u sjajnoj formi i odgovaraće mu naš sistem. Zbog svojih fizičkih predispozicija dolaziće do mnogih lakih poena“, izjavio je Darvin Hem, nekadašnji NBA igrač i dugogodišnji pomoćnik Majka Budenholzera.

U prethodnoj sezoni Vestbruk je na 78 utakmica u proseku beležio 18,5 poena, 7,4 skoka i 7,1 asistenciju.

Komentari

Vaš komentar