Nurkić: Durent bi u BiH i regionu bio centar

NBA 15. dec. 202018:23
Podeli:
Sean M. Haffey/Getty Images

Košarkaš Portlanda Jusuf Nurkić jedva čeka početak nove NBA sezone, a u zanimljivom intervjuu dotaknuo se i Kevina Durenta, zvezde Bruknila, koji se posle duge pauze vratio na teren i nedavno debitovao u dresu Netsa.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je pričao o tome da danas mnogi visoki igrači ne moraju nužno da budu centri, već da mogu da igraju na poziciju šutera, pa čak i plejmejkera.

Povezane vesti

Nurkić smatra da bi Durent da je rođen u BiH ili u nekoj od zemalja regije, danas bio – centar.

Pre je bilo kada si visok ti si centar i bez obzira šta možeš i znaš da uradiš ti si centar. Sada te gledaju i pitaju šta možeš još sa loptom da napraviš,“ istakao je Nurkić za Basketball Network i nastavio:

Pogledajte Durenta. Da je rođen u Bosni ili u nekim susednim zemljama bio bi sigurno centar i ne bi imao šansu da igra ono što igra u NBA. To je jednostavno način na koji se radi ovde.

Jedan od izuzetaka je primer 18-godišnjeg srpskog rukija Alekseja Pokuševskog iz Oklahome, koji sa 211 santimetara igra na bekovskim pozicijama.

Nurkić je od 2014. u NBA ligi, a pre dolaska u Portland tri sezone proveo je u Denveru.

Prošla sezona bila mu je najbolja u karijeri i prosečno je beležio 17.6 poena, 10.3 skokova, 4 asistencije, 2 blokade i 1.4 ukradene lopte.