„Parker mi je radio šta je god poželeo“

Podeli:
CJ McCollum
Ezra Shaw/Getty Images

Bek Portland Trejl Blejzersa Si-Džej Mekolum govorio je o svom iskustvu sa evropskom košarkom, a budući da je njegov brat napravio veliku karijeru na “Starom kontinentu”, imao je dosta dodira sa takmičenjem u Evropi.

Prvi put sam putovao u Evropu kada je moj brat igrao za Apolon iz PAtre. Bio sam u Evropi i video sam mnogo lepih mesta i mogu da zamislim da živim na nekima od njih – Barselona, Madrid, Atina, Santorini, Krit, Istanbul, Izrael… Samo recite neko mesto, ja bih se tu verovatno dobro snašao”, izjavio je Si-Džej Mekolum, čiji je brat Erik trenutno član Himkija, a nastupao je za brojne evropske timove uključujući Galatasaraj, Anadolu Efes i Uniks.

Sada je u NBA mnogo više evropskih igrača nego što je to bio slučaj ranije – sećam se svoje ruki sezone kada sam igrao protiv Tonija Parkera. Radio mi je šta je poželeo – pogađao je sa poludistance, floutere, prolazio je do obruča”, rekao je bek Portland Trejl Blejzersa.

Si-Džej Mekolum je u NBA od 2013. godine, kada su ga na draftu birali Blejzersi sa 10. mesta prve runde, a i dalje je igrač tima iz Oregona. Dobitnik je nagrade za igrača koji je najviše napredovao 2016. godine.

Komentari

Vaš komentar